Project Description

Tourtocht Parijs-Utrecht

Aan deze fietstocht namen uiteindelijk z’n 100 fanatieke fietsers mee. Er waren teams die ook voor een speciaal eigen goede doel hebben gefietst. Een mooi project om te leven naar de Tour d’France die in 2015 begon in Utrecht.

De Tocht met Vrienden Team Culemborg

Het zal je vast niet ontgaan zijn… dit jaar komt de start van de Tour de France naar Utrecht! Dit prikkelt ons als fanatieke fietsers. En heeft ons doen besluiten om ook zelf op de fiets te stappen!

Central Events, gespecialiseerd in wielerevenementen, biedt in dit kader een fantastisch evenement aan!
Een heuse meerdaagse TOUR-tocht, welke wij als echte wielerliefhebber niet mogen missen!

In deze eenmalige unieke TOUR-tocht , gaan wij als Vrienden Team Culemborg Klopt zelfstandig, van 14 t/m 17 mei 2015 een mooie en uitdagende uitgezette route van Parijs naar Utrecht fietsen. De route is in totaal ongeveer 510 km, wat neer komt op etappes van zo’n 170 km per dag. Wij fietsen langs wegen waar wielerhistorie is geschreven, zoals de wielerbaan in Roubaix.

Wij fietsen de tocht onder begeleiding van een eigen volgauto met ploegleiders. Doordat we als groep hebben ingeschreven motiveren we elkaar om voor deze helden tocht te trainen en de nodige voorbereidingen te treffen.

Vrienden Team Culemborg.

 Fietsen voor het Sayap Ibu tehuis

Rosa van den Biggelaar, Maaike Paap, Zwanet Hutten, Jolanda Runhaar en Bas Leemhuis gingen als ‘Bike4Sayapibu’ in mei in vier dagen van Parijs naar Utrecht fietsen om geld in te zamelen voor het Sayap Ibu tehuis in Yogjakarta.

In het tehuis wonen ernstig gehandicapte kinderen. Kinderen die niemand hebben die voor hen kunnen zorgen. Zij werden verzorgd onder matige omstandigheden. Geen goede bedden en stoelen, er was alleen lichamelijke verzorging. Net als bij het tehuis waar ik werkte in Kroatië was er geen enkele vorm van therapie waardoor contracturen, drukplekken, verwondingen en inactiviteit normaal leken. (In Kroatië zaten de kinderen het grootste deel van de dag in een kinderwagen in een rijtje achter elkaar op de gang. Een kind met een waterhoofd lag zelfs áltijd in zijn bedje en had graatmagere armpjes en beentjes door deze inactiviteit).

Via de inmiddels overleden Joop Janssen komt de Nederlandse fysiotherapeut Henk Leemhuis in 2007 voor het eerst in Indonesië terecht. Henk besloot direct een afdeling fysiotherapie te starten in het tehuis. Na een stage bij Henk gaan de studenten naar Indonesië waar ze dat kunnen doen wat zo hard nodig was. Er is een afname van bedlegerigheid, meer activiteit en betere zorg. Ook is het zwembad gerepareerd, waardoor de kinderen heerlijk kunnen zwemmen.