Project Description

Tour Rondom

Zondag 1 juli gratis elektrische fietsen uitproberen op Domplein en
het fietsen van 4 karakteristieke Utrechtse routes

Utrecht, 8 juni 2012 – De eerste editie van Tour RonDom zal dit jaar op Domplein georganiseerd worden. De essentie van de hele dag is dat deelnemers ongelimiteerd elektrische fietsen kunnen testen en hun vragen bij de experts kunnen neerleggen. Je krijgt in één dag een uitstekend beeld van wat een e-bike allemaal kan. Daarnaast is het parcours dat op Domplein wordt uitgezet ideaal om de voordelen van deze ‘nieuwe’ fiets te ervaren.

Utrecht fietsstad

 Utrecht wil zich graag profileren als de nummer één fietsstad van Nederland. Niet alleen voor recreatief fietsen, maar ook voor het woon en werkverkeer. Hiermee probeert zij de forensen uit de auto te krijgen en op de (elektrische) fiets in de stad te ontvangen. Dit is uiteraard om de CO2-uitstoot te reduceren. Utrecht is hard op weg om deze doelstelling te realiseren.

Historische routes

De Hollandse Waterlinie werd vroeger gebruikt als verdedigingslinie om vijanden tegen te houden en de karakteristieke Maliebaan werd in 1885 als eerste fietspad van Nederland aangelegd. Vreeswijk werd jarenlang gebruikt als voorhaven van de stad Utrecht. Kasteel de Haar uit Haarzuilens is nog altijd een zeer populair monument. Dit is slechts een kleine opsomming van alle bijzondere bezienswaardigheden die je op de 4 verschillende routes passeert.

Aanwezige merken

Op zondag 1 juli 2012 zullen uiteenlopende fietsproducenten aanwezig zijn: Gazelle, Batavus, Sparta en Keola, Dutch ID en Flyer nemen meerdere testmodellen mee. De Fietsersbond en ENRA Verzekeringen zijn ook aanwezig, zodat fietsliefhebbers met al hun vragen terecht kunnen op een zo breed mogelijk gebied. Kortom, alle partijen zijn aanwezig om alle geïnteresseerden van de nodige informatie te voorzien.

Overzicht

–          Onbeperkt elektrische fietsen testen
–          Fietsmerken Sparta, Gazelle, Batavus en Keola, Dutch ID en Flyer
–          Parcours op Domplein
–          4 historische routes inclusief lunchpakket, achtergrondinformatie, routebeschrijving, stempelkaart(lunchpakket alleen bij voorinschrijving)
–          Een medaille als aandenken

Informatie

Op Domplein zullen de hele dag marktkramen staan, waarbij verschillende fietsmerken hun elektrische fietsen beschikbaar stellen. De deelnemers die één van de routes gaan fietsen vertrekken tussen 9.00 en 10.30 uur.

Het testen van een elektrische fiets is gratis en deelname aan één van de routes kost €15,-.
Hiervoor krijg je een lunchpakket, routebeschrijving, historische achtergrondinformatie en aandenken voor.