Project Description

Tour Rondom

Utrecht, 8 juni 2012 – De Tour RonDom werd door Central Events op het Domplein georganiseerd. De essentie van de hele dag was dat deelnemers ongelimiteerd elektrische fietsen konden testen en hun vragen bij de experts konden neerleggen. Je kreeg in één dag een uitstekend beeld van wat een e-bike allemaal kan. Daarnaast was het parcours dat op Domplein werd uitgezet ideaal om de voordelen van deze ‘nieuwe’ fiets te ervaren.

Utrecht fietsstad

 Utrecht wil zich graag profileren als de nummer één fietsstad van Nederland. Niet alleen voor recreatief fietsen, maar ook voor het woon en werkverkeer. Hiermee probeert zij de forensen uit de auto te krijgen en op de (elektrische) fiets in de stad te ontvangen. Dit is uiteraard om de CO2-uitstoot te reduceren. Utrecht is hard op weg om deze doelstelling te realiseren.

Historische routes

De Hollandse Waterlinie werd vroeger gebruikt als verdedigingslinie om vijanden tegen te houden en de karakteristieke Maliebaan werd in 1885 als eerste fietspad van Nederland aangelegd. Vreeswijk werd jarenlang gebruikt als voorhaven van de stad Utrecht. Kasteel de Haar uit Haarzuilens is nog altijd een zeer populair monument. Dit is slechts een kleine opsomming van alle bijzondere bezienswaardigheden die je op de 4 verschillende routes passeert.

Aanwezige merken

Op zondag 1 juli 2012 zullen uiteenlopende fietsproducenten aanwezig zijn: Gazelle, Batavus, Sparta en Keola, Dutch ID en Flyer nemen meerdere testmodellen mee. De Fietsersbond en ENRA Verzekeringen zijn ook aanwezig, zodat fietsliefhebbers met al hun vragen terecht kunnen op een zo breed mogelijk gebied. Kortom, alle partijen zijn aanwezig om alle geïnteresseerden van de nodige informatie te voorzien.

Overzicht

–          Onbeperkt elektrische fietsen testen
–          Fietsmerken Sparta, Gazelle, Batavus en Keola, Dutch ID en Flyer
–          Parcours op Domplein
–          4 historische routes inclusief lunchpakket, achtergrondinformatie, routebeschrijving, stempelkaart(lunchpakket alleen bij voorinschrijving)
–          Een medaille als aandenken