Move Against Corona – Stay Safe en Beweeg

Om de voedselbanken in Nederland te helpen, heeft Stichting Sportevenementen Nederland in samenwerking met Central Events het initiatief Move Against Corona opgezet.

Het Coronavirus (COVID-19) houdt de hele wereld bezig. Scholen gaan dicht, horeca wordt gesloten en veel evenementen worden afgelast of verplaatst. Social distancing is de nieuwe norm en dat heeft niet alleen een behoorlijke impact op het privéleven maar ook op het bedrijfsleven.

Zo heeft sportevenementenbureau Central Events al twee toertochten moeten uitstellen. “We balen ervan, maar gezondheid en veiligheid gaat uiteraard boven alles.”, zegt Martin de Ruiter, mede-eigenaar van Central Events en voorzitter van Stichting Sportevenementen Nederland. “Natuurlijk zijn wij niet de enigen die worden getroffen door het Coronavirus. Er zijn mensen die in een veel lastiger pakket zitten.”

De Coronacrisis hakt er ook in bij de voedselbanken. Juist in deze tijd van crisis kunnen meer mensen de hulp van de voedselbanken goed gebruiken, maar door de huidige omstandigheden is het lastiger geworden om voedselpakketten te verstrekken. Een paar redenen daarvoor zijn de verhoogde vraag naar voedselhulp, de logistieke uitdagingen maar ook de extra hygiënemaatregelen.

Er is een publiekscampagne opgezet om 10 miljoen euro bij elkaar te krijgen om de groeiende vraag naar voedselhulp aan te kunnen. De campagne ‘Stay Safe en Geef’ heeft inmiddels tot veel steun geleid van consumenten, de overheid en bedrijven, maar het streefbedrag is nog lang niet behaald.

Aangezien het organiseren van evenementen er voorlopig even niet in zit, kwamen Martin de Ruiter en zijn compagnon Laurens Hillmann op het idee om geld in te zamelen voor Voedselbanken Nederland. “Nu de sportscholen dicht zijn, toertochten worden afgeblazen en de tennis-, voetbal-, korfbal-, en noem-het-maar-op-vereniging zijn deuren gesloten moet houden om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken, krijgen veel mensen te weinig beweging. Hoe mooi zou het zijn om mensen in beweging te krijgen en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan de voedselbanken in Nederland?”, aldus Laurens Hillmann.

Door mee te doen aan Move Against Corona blijf je fit tijdens de intelligente lockdown die Nederland kent én kan je geld ophalen voor Voedselbanken Nederland.

Op www.moveagainstcorona.kentaa.com kan je je eigen actiepagina aanmaken. Bedenk hoeveel kilometer je wilt gaan wandelen, hardlopen of (race)fietsen in een bepaalde periode en stel dit voor jezelf als doel. Werf vervolgens donateurs/sponsoren onder familie, vrienden en kennissen. 100% van het opgehaalde bedrag wordt overgemaakt naar Voedselbanken Nederland.

Het is belangrijk dat je als deelnemer het advies van de overheid en het RIVM goed opvolgt. Sport dus in je eentje en vermijd smalle paden en drukke plekken. Indien je de mogelijkheid hebt om binnen te sporten, bijvoorbeeld op een indoortrainer, maak hier dan optimaal gebruik van.

Stay Safe en Beweeg!